Kansen om bier te drinken tijdens de campuscantus

Over iets meer dan een week gaat de introductie weer van start. Een nieuw onderdeel van deze introductie is de campuscantus waarbij zingen en bier drinken centraal staan. Door de nieuwe alcoholwetgeving mogen minderjarigen echter niet aan het bier. Naar schatting gaat het hier om 15% van de 3300 introductielopers.

De oplossing: gratis water en frisdrank voor een gereduceerd tarief, zegt Rob Vaessen, projectleider van de introductie. De tafelhoofden, de aangewezen personen van de RU om drank te halen, en de mentoren moeten erop toezien dat minderjarigen inderdaad geen alcohol drinken. Daarnaast is het de eigen verantwoordelijkheid van de studenten. "We gaan daar niet staan als politieagent." Mocht het uit de hand lopen, loopt er nog altijd beveiliging rond om de laveloze student te verwijderen van de campus. Ook gaan zij in gesprek met de student die zijn eigen grenzen nog niet kent.

Echt dronken worden op deze biercantus is dus geen optie als je niet van het terrein verwijderd wilt worden, ook niet als meerderjarige eerstejaars of mentor. Voor de zeventienjarige is er nog hoop, met de controle lijkt er mogelijkheid tot stiekem drinken.