Eten en drinken op de universiteit duurder geworden

Sinds augustus moet je op de universiteit meer neerleggen voor een broodje gezond. Zo betaal je hier nu 1,95 euro voor in plaats van 1,85 euro. Voor de combinatie van het reftermenu met soep of een toetje betaal je een kwartje meer. Met een collegekaart blijft de beroemde reftermaaltijd 4,50 euro.

Volgens Anton van Looijengoed, afdelingshoofd Retail en Catering, zijn de prijzen van ongeveer tien artikelen verhoogd. 'Het gaat telkens maar om 5 of 10 cent en er is een bewuste afweging gemaakt over welke artikelen dit zou gaan.' Zo is de combinatie van de reftermaaltijd met soep of een toetje gekozen omdat op deze combinatie verlies werd gemaakt. 'Deze scheve verhouding is rechtgetrokken.' Daarnaast geeft Van Looijengoed aan dat de prijzen hiervoor al twee jaar hetzelfde zijn gebleven terwijl de inkoop wel steeds duurder werd.

Voor bier na half vier moet je ook dieper in de buidel tasten. De prijs van een gewoon biertje is met 10 cent omhoog gegaan, en speciaalbieren met 10 of 15 cent. De prijzen van de overige dranken zijn in de cafés hetzelfde gebleven.

Er is één prijsverandering waarvan studenten wel profiteren: de koffie uit de rode DE-machines in de Refter, het Gerecht en de kantine in het Huygensgebouw is nu goedkoper. Hiervoor betaal je 5 cent minder.