Nieuw: De Radboud Campusfiets

Zondagavond zijn de eerste Radboud campusfietsen uitgedeeld aan studenten van de Summer School van de universiteit. Het idee voor de fietsen komt van rector magnificus Bas Kortmann. 'Kortmann had goede ervaringen met leenfietsen voor cursisten', aldus Wessel Meijer, beleidsmedewerker aan de international office van de RU. Het idee bleek haalbaar en het College van Bestuur stelde fondsen beschikbaar voor de exploitatie van honderd fietsen.

'Ons plan was om elke cursist aan de Summer School die niet afkomstig is uit Nijmegen, een fiets ter beschikking te stellen' vertelt Meijer. De Summer School bleek met 250 deelnemers echter populairder dan verwacht waardoor alleen de eerste honderd aanmeldingen een stalen ros konden bemachtigen.

De zomercursussen lopen 16 augustus op zijn einde, maar de fietsen zullen erna ook beschikbaar blijven. 'Fietsen aanschaffen om ze slechts twee weken te gebruiken is natuurlijk bizar, en er waren al plannen voor campusfietsen', aldus Meijer. 'Ik zie in de toekomst wel voor me dat de fietsen te huur zijn voor groepen, of misschien zelfs voor individuele studenten.'

De komende tijd mag je wel een beetje uitkijken in het verkeer, een fietscursus voor buitenlandse studenten bleek hoewel overwogen, op korte termijn niet mogelijk. Alle cursisten worden wel 'verplicht' een helm te dragen.