Radboud-hoodies in de aanbieding

Door het stadscentrum van Nijmegen lopen zonder een rode Radboud-hoodie tegen te komen is een hele opgave. Tot nu toe heeft de universiteit de veel gespotte trui gratis gegeven aan introductielopers, mentoren en begeleiders van de intro-weekenden. Om de ouderejaars, alumni en medewerkers ook aan een trui te helpen, zijn ze in september in de aanbieding bij de webwinkel. Voor tien euro ben je ook de trotse eigenaar van een rode hoodie.

'Iedereen moet de kans krijgen om een hoodie te kopen' vertelt Pim van Zanen, hoofd Corporate Communicatie. 'Ze zorgen voor binding en daar wil het College van Bestuur graag in investeren.' Wanneer de RU in één keer veel hoodies bestelt, daalt de inkoopprijs. Hoe meer mensen de trui kopen, hoe voordeliger dit is voor de universiteit.

De reden dat de hoodie in de Campusshop veertig euro kost, is volgens Van Zanen omdat het om een andere trui gaat met een gecompliceerdere bedrukking. 'Het is niet de bedoeling om winst te maken op studenten.' ANS is benieuwd hoeveel de nieuwe hoodie gaat kosten in de campusshop na september.