Managementfaculteit introduceert vooruitgeschoven premaster

Vanaf dit collegejaar kunnen HBO'ers al tijdens hun HBO-studie beginnen met een premaster aan de Faculteit der Managementwetenschappen. De premastervakken worden als minor gevolgd gedurende de huidige opleiding. Studenten besparen zo geld en tijd.

De HBO'ers mogen maximaal dertig studiepunten halen als vooruitgeschoven premaster. Welke vakken als minor gehaald kunnen worden is ook voorgeschreven door de faculteit. Dit betekent dat de studenten de overige premastervakken alsnog een jaar later moeten halen. Dit kan dan wel tegen een goedkoper tarief, sinds dit jaar betaalt de student voor het aantal studiepunten die gehaald moeten worden in de premaster.

Niet iedere student mag zich zomaar inschrijven voor de vooruitgeschoven premaster: studenten met een 7,5 gemiddeld worden rechtstreeks toegelaten, studenten met een gemiddelde tussen de 7 en 7,5 moeten toestemming vragen aan de Examencommissie middels een motivatiebrief. Alleen de slimmeriken van de andere kant van de campus mogen oversteken naar TvA.