Goede doelen Ragweek bekend

De goede doelen van de achtste editie van de Ragweek zijn bekend: dit jaar gaat het geld naar Stichting Ambulance Wens en Stichting Kalinga.

Tijdens de Ragweek halen studentenorganisaties geld op voor mensen die het slechter hebben. Ieder jaar vinden over de hele wereld Ragweken plaats, in Nederland organiseren, naast Nijmegen, ook Utrecht en Maastricht een week voor het goede doel.

Stichting Ambulancewens vervult de laatste wensen van niet-mobiele terminale patiƫnten. Stichting Kalinga biedt hulp aan kinderen en hun familie die leven op de Payatas vuilnisbelt in Manilla. Het hoofdproject van de stichting is een basisschool waarbij ouders vrijwilligen en zo zelf ook vaardigheden leren. Borrels, lezingen en kalenders met sexy studentbestuurders zullen ervoor moeten zorgen dat bij deze twee goede doelen de centjes binnenrollen.

Afgelopen jaar heeft de Nijmeegse Ragweek zelf 19.601,87 euro euro opgehaald voor de Eardrop Stichting en Stichting Kinderen van de Voedselbank. De opbrengstenborrel, waar dit bedrag bekend werd gemaakt leverde achthonderd euro extra op waardoor het eindbedrag uitkomt op 20.397,39 euro. De Ragweek 2015 zal plaatsvinden van 4 tot en met 11 maart, daarna zal blijken of de prestatie van afgelopen jaar wordt overtroffen.