RU geeft schrijfles

Wanneer gebruik je hoofdletters en wanneer kleine letters? Om de communicatie eenduidig te maken, introduceert de RU de Schrijfwijzer Radboud Universiteit.

De Dienst Marketing en Communicatie voerde de Schrijfwijzer in om ervoor te zorgen dat degenen die teksten schrijven voor het internet van de RU, dezelfde stijl hanteren. De Schrijfwijzer begint met schrijfles één: zet de kern van de boodschap bovenin. Een stuk dient te beginnen met een korte samenvatting waarin de vijf W's worden beantwoord: wie, wat, waar, wanneer en waarom. Back to basics.

De RU heeft liever duidelijke dan creatieve koppen, prefereert alinea's van maximaal vier à vijf regels en zinnen die bestaan uit vijftien tot twintig woorden. De medewerkers moeten witregels gebruiken tussen alinea's en de Schrijfwijzer legt uit hoe signaalwoorden een tekst verduidelijken. Vergeet overigens niet het Change Perspective-thema in je boodschap te verwerken.

Of deze schrijfcursus voor dummies ervoor zorgt dat de kwaliteit van de teksten op de RU-site verbetert, moet nog blijken.