asap gaat touren

De HO-tour, Rector on tour en zelfs een tour van het Academisch Schrijfcentrum: tegenwoordig ben je niets meer zonder een tour. Vorig jaar kreeg studentenpartij asap het verwijt alleen zichtbaar te zijn tijdens de campagne voor de Universitaire Studentenraad (USR). Om ervoor te zorgen dat de partij ook buiten de verkiezingstijd in beeld is, wordt van 9 tot en met 15 december een heuse asap on tour-week georganiseerd.

Op het programma staan naast de Campusrun, waarbij rector magnificus Theo Engelen meerent, een Campusquiz in het sportcafé en een Brainstorm in het cultuurcafé.

De studentenpartij legt de focus niet alleen op promotie, de inhoud van de partij staat voorop. Met een simulatie van de Gezamenlijke Vergadering, waarin de USR overlegt met de Ondernemingsraad en het College van Bestuur, wil asap aan studenten laten zien wat de fractieleden in het dagelijks leven doen. 'Studenten kunnen zelf actief deelnemen aan de simulatie, zodat we niet alleen droge informatie doorgeven', aldus fractievoorzitter Roel Gremmen.