USR organiseert eerste Campusnacht

Tijdens de nacht van 8 op 9 juni organiseert de Universitaire Studentenraad (USR) de allereerste Campusnacht. Dit evenement vervangt de oude Nacht van de UB.

De USR organiseerde de afgelopen twee jaar de Nacht van de UB, om de aandacht te vestigen op langere openingstijden van het studiehonk. Tijdens deze nacht kon je bijvoorbeeld luisteren naar dichters, meedoen met een les hofdansen of paaldansen en luisteren naar een studentenkoor. Volgens USR-voorzitter Mark Vlek de Coningh viel de Nacht van de UB onhandig, omdat de UB binnenkort wordt verbouwd. Daarnaast is het doel van dit evenement behaald, omdat de openingstijden zijn verruimd. 'Als we een evenement neerzetten, dan moet het wel actueel en relevant zijn. Met de Campusnacht willen we de een eerste voorzet geven voor het 'hart van de campus' - de zone van tussen de Refter, het CultuurCafé, het Erasmusgebouw, de UB en het Gymnasion - waarvan we hopen dat deze over een paar jaar 24/7 is geopend', aldus Vlek de Coningh.

Tussen maandag 8 juni 20.00 uur en dinsdagochtend 08.00 uur zul je kunnen genieten van een programma, de precieze inhoud wordt nog bekend gemaakt.