RU dit jaar minder populair

De Radboud Universiteit mag de komende maanden haar PR-afdeling nog even flink aan het werk zetten. Volgens De Gelderlander valt het aantal vooraanmeldingen voor een bachelor aan de Nijmeegse universiteit een stuk lager uit dan vorig jaar.

In 2014 stond het aantal vooraanmeldingen voor een nieuwe bacheloropleiding nog op 4387, terwijl dat aantal dit jaar is gedaald tot 4021 - meer dan 350 aanmeldingen minder. Woordvoerder Martijn Gerritsen heeft vooralsnog geen enkel idee waarom er dit jaar minder aanmeldingen zijn. 'Het enige dat ik met zekerheid kan zeggen, is dat het aantal aanmeldingen niet overeenkomt met het aantal uiteindelijke inschrijvingen. Een reden voor de daling kan ik zo niet geven. Dan wordt het gissen.' Op de site van De Gelderlander geeft een 'Radboud-woordvoerster' de komst van het leenstelsel als logische reden voor het lagere aantal vooraanmeldingen, 'maar dat is niet onderzocht'.

Ook de HAN lijkt een stuk minder in trek en ziet de vooraanmeldingen met ruim duizend studenten teruglopen ten opzichte van vorig jaar.