UB organiseert boekenverkoop voor het goede doel

Van maandag 22 juni tot en met vrijdag 3 juli zal er op doordeweekse dagen tussen 12:00 en 14:00 een boekenverkoop in de gang van de tijdschriftenzaal in de UB worden georganiseerd.

Het gaat om titels die dubbel in de UB staan, op het gebied van Sociale Wetenschappen, Filosofie, Letteren en Theologie. De boeken die onder Sociale Wetenschappen vallen, zullen in week 26 (22 juni t/m 26 juni) worden verkocht, die van Filosofie, Letteren en Theologie in week 27 (29 juni t/m 3 juli). De boeken kunnen alleen worden aangeschaft met contant geld en op vertoon van je collegekaart. Voor een boek betaal je slechts 1 euro. Dat is een buitenkansje, laat Vincent Wesseling, medewerker van de UB weten. 'Heb je al eens op een rommelmarkt gestaan? Als je boeken voor 3 of 4 euro verkoopt, raak je ze echt niet kwijt.'

De UB heeft volgens Wesseling maar liefst 13 pallets gevuld met boeken klaar staan voor de verkoop. Dat de UB zoveel dubbele titels in de aanbieding heeft, komt volgens Wesseling doordat deze ooit verspreid stonden over verschillende locaties op de campus. Dit is nu teruggebracht naar één locatie, de UB, waardoor dubbele exemplaren overbodig zijn.

De gehele opbrengst van de boekenverkoop gaat naar het goede doel. Dit is het door Students for Students voor 2015 vastgestelde doel Maison des Sourds in Nouakchott, Mauritanië. Op deze school krijgen dove studenten les in gebarentaal, lezen en schrijven. Daarna leren zij een vak. Het geld van de boekenverkoop zal gebruikt worden voor het verbeteren van de vakopleiding tot timmerman en het opzetten van een opleiding voor dove leraren. Vorig jaar organiseerde de UB ook een boekenmarkt. Toen werd maar liefst 2500 euro opgehaald voor het goede doel van dat jaar.