Vanavond: ANSdebat: 'De ideale bonus'

Bestaat de ideale bonus? En zo ja, welke elementen moet deze bevatten? Samen met studieverenigingen Synergy voor Bedrijfskunde en de Economische Studentenvereniging zoekt het Algemeen Nijmeegs Studentenblad antwoord op deze vraag. Door de financiële crisis staat het huidige bonusbeleid meer dan ooit onder druk. Toch keren onder andere vele banken nog torenhoge bonussen uit aan hun topmensen. Is dit in de tijdsgeest van een crisis nog wel ethisch verantwoord? En welk soort bonus is het meest geschikt om uit te keren? Moet het bij geld blijven of zou een uitbetaling in aandelen of dergelijke misschien beter zijn? En wat voor invloed heeft het uitkeren van een bonus op de werkvloer en werkgever? Is dit bij de ICT-sector of bij verzekeringsmaatschappijen anders dan in het bankwezen?

In het tweede ANSdebat worden deze vragen beantwoord door Kilian Wawoe, oud-bankier bij ABN-AMRO en schrijver van het boek ‘Bonus’, Marcel Becker van het Centrum voor Ethiek van de Radboud Universiteit en Ed Vosselman, hoogleraar Accounting aan de Radboud Universiteit. PvdA-Kamerlid Ed Groot heeft helaas af moeten zeggen.

De zaal zal zoveel mogelijk betrokken worden bij het debat en de aanwezigen krijgen uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen en hun mening te geven. Het debat wordt geleid door Eline Huisman en Henk Strikkers.

Maandag 26 maart, aanvang 20.00 uur Entree: 2,50 euro inclusief consumptie voor leden van Synergy en ESV, 2,50 euro voor niet-leden Locatie Marienburg 38-39, Nijmegen Kaarten zijn te koop op de site van LUX, telefonisch via 0900-5894636 en aan de kassa. Meld je aan bij het Facebookevent voor actuele informatie.