Vanavond: ANSdebat - Genetische gevaren

Wat zijn de voor- en nadelen van genetische modificatie? In samenwerking met studievereniging BeeVee van Biologie gaat het Algemeen Nijmeegs Studentenblad op zoek naar een antwoord op deze vraag.


In een wereld waarin voedseltekorten een groter probleem worden, lijkt genetische modificatie een oplossing die voor de hand ligt. Het zou een rol kunnen spelen bij het verbannen van honger. Maar er zijn ook nog heel veel vragen die genetische modificatie met zich meebrengt. Bestaat er niet te veel onduidelijkheid over de effecten van genetische manipulatie? Mogen wij wel ingrijpen in de natuur en kleven er niet te grote risico’s aan?

Deze elementen zullen worden besproken met Wouter van Eck, lid van de Provinciale Staten in Gelderland voor GroenLinks, Herman van Bekkem, landbouwspecialist voor Greenpeace Nederland, Bert Lotz, toegepast ecoloog aan Wageningen University en Arjen van Tunen, CEO van Keygene. Marjan Bovers van COGEM geeft een inleidende lezing.

Het debat staat onder leiding van twee redacteuren van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad. Aanwezigen krijgen uitgebreid de mogelijkheid om mee te discussiëren en vragen te stellen.

Datum: Dinsdag 8 mei | 20.00 uur Locatie: LUX Nijmegen, Mariënburg 38-39 Entree: BeeVee-leden € 2,50 inclusief consumptie, overigen € 2,50

Kaarten zijn hier te bestellen

Meld je aan voor het Facebook event