ANS voorspelt: D66 grote winnaar

Alles lijkt erop te wijzen dat de democraten, geleid door Bestuurskundestudent Rob Jetten, morgen een grote klapper gaan maken in Nijmegen. Het is zelfs goed mogelijk dat de partij vanuit het relatieve niets de grootste gaat worden. Aan steun onder de studentenpopulatie hebben de sociaalliberalen in ieder geval niets te klagen.

Zowel in onze poll, als in die op Voxlog, komt de partij onder leiding van Alexander Pechtold als grootste uit de bus. Weliswaar is bij onze conculega's de optie 'een andere partij' vaker aangeklikt, maar het lijkt ons sterk dat deze allemaal aan een partij als Lijst Ramon Barends, de NVU of Gewoon Nijmegen worden geschonken.

Nijmegen1 laat eenzelfde trend zien: D66 en GroenLinks gaan de laatste twee dagen een nek-aan-nekrace in om wie de grootste wordt in de gemeenteraad. Beide lijken te kunnen rekenen op grofweg een vijfde van de stemmen, ongeveer genoeg voor acht zetels. De milieuliefhebbers zouden daarmee een winst van twee zetels boeken, de andere partij met een groen logo zou zelfs verviervoudigen.

Ook de onderbuik van de bevolking blijkt nog bijzonder welwillend te staan ten opzichte van relatieve nieuwkomer Jetten. Aldaar gaan de Kameraden onder leiding van Hans van Hooft echter nog steeds aan kop de eindsprint in. Opvallend is daar eveneens dat de neonazi's van de Nederlandse Volks-Unie zowaar op twee virtuele zetels staan.

Op twitter is er landelijk een hevige strijd bezig tussen de partijen die het waarschijnlijk in Nijmegen ook gaan uitvechten. GroenLinks staat onder de tweeps royaal aan kop, gevolgd door D66 en de Partij van de Arbeid.

De stem is morgen aan de kiezer, maar tot die tijd zullen de partijen alles in het werk stellen om de laatste zwevende kiezers over hun streep te trekken. GroenLinks lijkt daarmee nog het grootste geheime wapen in petto te hebben: Femke Halsema zal vanmiddag een spoedbezoek afleggen aan de Nijmeegse campus. Toch lijkt er nu alvast één conclusie te trekken: adverteren op ANS-Online werkt!