Onder embargo tot donderdag 7 oktober

Na alle commotie rond ANS begin dit jaar, leek de rust te zijn wedergekeerd. De redactieleden durven weer zonder zonnebril over straat, de kopjes koffie in de vroege morgen gaan niet meer gepaard met een overdosis stress en de dag kabbelt kalmpjes voort in het idyllische kantoor in de Ondergang. Ook de liefdesrelatie met de universiteit begon langzaam te herstellen, maar het wantrouwen jegens onze redactie bleek nog niet geheel te zijn weggesleten.

Vorige maand ontvingen wij namelijk een telefoontje van Dienst Studentenzaken (DSZ), waarin we werden uitgenodigd voor de 'spectaculaire' lancering van de RU-studentenportal. Dit platform is al jaren in ontwikkeling, maar wordt morgen officieel ingewijd. Aangenaam verrast door deze geste en door het feit dat de lancering van de portal nu eindelijk op handen is, maakten wij ons klaar voor de tocht naar de vochtige atmosfeer van de botanische tuin naast Het Gerecht. Net toen wij een vreugdedans inzetten en de champagne uit de koelkast haalden, bleek er een addertje onder het gras te zitten. Weliswaar waren we welkom op de lancering, als we er iets over wilden schrijven, moest dit voor publicatie nagekeken gecensureerd worden door iemand van DSZ. Teleurgesteld zakten we terug in onze stoelen. De teruggewonnen affiniteit tussen ANS en de universiteit lijkt weer te zijn weggeëbd.

Maar geen nood voor de vaste bezoekers van onze website, wij nemen de vrijheid alvast vooruit te blikken, omdat we durven te stellen dat de inhoud van de lancering te raden valt. Het zal een middag vol zelfverheerlijking worden, met de nodige alcoholische versnaperingen, verdoezeling van het feit dat deze dag eigenlijk jaren geleden had moeten plaatsvinden en een enkele dronken professor. Na een openingsborrel zal de eerste speech aanvangen, waarin de lange hobbelige weg naar deze memorabele dag wordt geschetst als een ontwikkelingsproces waar iedere betrokkene sterker uitgekomen is. Na de borrel tussendoor zal een andere spreker onder luid gejuich en diverse aanmoedigingen het trapje naar de bühne beklimmen en geëmotioneerd verhalen over wat de portal zal betekenen voor onze jeugd, de studenten van de toekomst. Daarna zal de naborrel aanvangen, waar iedereen zal kunnen bekomen van alle indrukken en gevoelens. Jammer dat we het zullen missen.