UB voert wanbeleid (2)

Wanbeleid UB

Het is tijd voor de tentamens. Voor verschillende faculteiten is het omega van het jaar al begonnen, de rest volgt binnen twee weken. Om de gestreste student tegemoet te komen komt de Universiteitsbibliotheek (UB) zo snel mogelijk met een nieuwe faciliteit: inleverautomaten. Precies dat waar iedere student nu op zit te wachten.

Toegegeven, het zorgt opnieuw voor wat overlast. Voor 9.00 uur is door het penetrante boorgeluid geen enkele vorm van concentratie mogelijk. Na negenen is het geschoffel vooral in de leeszaal op zijn minst irritant. Wat echter iedere student zal beamen, is dat gloednieuwe inleverautomaten dit zeker waard zijn. En als die in de laatste tentamenperiode van het jaar gebouwd moeten worden, dan moet dat maar.

Denk je de voordelen van een inleverautomaat eens in. Het ingeleverde stuk glijdt, zonder dat er een medewerker aan te pas hoeft te komen, zo naar de juiste categorie. Het zal de medewerkers in de UB, de ware werkpaarden van de RU, een hoop kostbare tijd besparen, die ze nu kunnen inzetten voor het voeren van nog meer geanimeerde gesprekken achter de balie.

Studenten die het alsnog nodig vinden te klagen hebben geen enkel recht van spreken. Ze zijn vooraf uitgebreid ingelicht en met de bouwvakkers is afgesproken de geluidsoverlast te concentreren voor 9.00 uur en na 16.00 uur. De UB is immers maar tot tien uur 's avonds geopend.