Homoadvies

Onlangs zat ik in een café. Dat doe ik wel vaker. Ik houd van cafés en van bier. Naast mij zat een jonge vent. Hij hield ook van cafés en van bier. En van mannen. Niet dat zoiets er voor mij toe doet maar ja, het droop er van af. De gebaartjes, de dingetjes, iets in de strekking van ‘ach meid’ in een zin gooien. Dan ga ik onbewust toch weer categoriseren. Ik ben een bekrompen hokjesgeestdenker. Daar kwam ik achter toen het gesprek aan tafel op homoseksualiteit uitdraaide en ik uit de verf kwam als de grote niet-tolerante hokjesgeestboeman.

Heel jammer natuurlijk maar waarom mag ik niet waarnemen dat iemand homoseksueel is? Zeker als je als jonge vent zo zelfverzekerd met je geaardheid dweept en er geen twijfel over laat bestaan dat je liever rectaal een fallus inbrengt dan coïterend sopt in een vulva. Iedereen moet zien dat je op jongetjes valt maar wanneer ik het ter sprake breng, krijg ik de reactie ‘eh.. ja, maakt dat iets uit dan?’ Nee, beste homoseksuele meisjes en jongens, het maakt niets uit. Sop, trek, pijp en lik je vooral suf, dat doen je heteroseksuele soortgenoten namelijk ook.

Als het dan toch niets uitmaakt, waarom onderscheid je jezelf dan zo overduidelijk? Het is je goed recht om je zo excentriek te uiten als je wil, maar durf dan ook met mijn reactie om te gaan. Ik snap dat dat moeilijk is, als Neerlands bekendste homosensuelen Gordon en Albert Verlinde zijn. Relnichten die er de ene na de andere flauwe, smerige homograp in gooien maar tegelijkertijd niet anders willen zijn en strijden voor ‘gelijkwaardigheid’. Ik zou daar niet blij mee zijn maar gelukkig is er naar mijn weten geen BN’er die zo’n stereotype neerzet van hetero’s. Dat zou leuk zijn, als ‘wij’, als hetero’s Straight Parades zouden organiseren en ons overduidelijk, in alles, als ‘de hetero’ zouden profileren en een heuse heterokrant begonnen. Ik zie mezelf al staan op een boot, uitgedost als hetero, met paarszilver verenpak uiteraard want dat is zóó super hetero! Nou dan gaan jullie wat beleven. Ik gok dat de lol er voor Geer, Goor en Albert dan snel van af is.

Maak van homoseksualiteit nou niet zo’n act. Zodra je uit de kast komt, hoef je echt niet direct een stereotype modeaccessoire te worden met bijbehorende manier van praten en het immer gebogen handje als je aan je sigaret lurkt. Lieve homo’s, jullie zijn voor ons al gelijkwaardig. Jullie hoeven niet anders te zijn. Sorry.