Uitgehongerde Afrikaan krijgt geen besmette paardenlul

U heeft een probleem, maar dat wist u misschien nog niet. U vreet namelijk paard zonder dat u er erg in heeft. Heel veel paard, paardenreet, paardenkont, paardenlul. Zit allemaal door uw 100 procent eerlijke scharrelgehakt, ovenverse Italiaanse lasagne van de Dirk en door uw HAK appelmoes met echte stukjes appelsnot. Super vreselijk natuurlijk.

Vleesverwerkingsbedrijf Willy Selten heeft in de afgelopen paar jaar tot wel vijftig miljoen kilo ‘besmet’ vlees verhandeld aan 132 bedrijven, die het op hun beurt heel Europa doorzonden. De schoften. Maar het recht zegeviert: ‘We’ve got him!’, sprak een zelfvoldane opsporingsambtenaar van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Hij had zojuist bijgedragen aan de arrestatie van de Milosevic van de vleesindustrie. Nu kan Willy Selten zich eindelijk verantwoorden voor de misdaden van zijn gelijknamige bedrijf. Hopelijk leiden ze hem voor het Internationaal Gerechtshof in Den Haag wegens grootschalige misstanden tegen de mensheid. Dat dit kon gebeuren in Nederland!

Vijftig miljoen kilo vlees, dat staat ongeveer gelijk aan tien biljoen afgesneden voorhuidjes, om u een idee te geven over de hoeveelheid vlees. Genoeg om de campus ruimschoots mee te bezaaien en voor iedereen een kettinkje te rijgen. Gelukkig maar dat de NVWA zoveel mogelijk van het nog niet geconsumeerde vlees terughaalt en vernietigt. Je moet er toch niet aan denken dat iemand zulk ‘besmet’ vlees binnenkrijgt?

Op deze hele aardkloot is vast geen ziel te vinden die zit te wachten op enkele van die miljoenen kilo’s teruggehaald vlees. Geen Vluchtkerk, geen Leger des Heils, geen student of arme bijstandsmoeder. Geen hulporganisatie die in het buitenland voedselpakketten uitdeelt, geen Voedselbank en zeker geen opkoper uit een derdewereldland die het daar voor een bodemprijs kan verkopen. Belachelijk idee. De NVWA volgt nauwgezet de letter van de wet en vernietigt alles wat niet voldoet aan het etiket. Zit er een sprietje bieslook door uw basilicum? Vermenging, vergiftiging! Terughalen en kill it with fire. Daaraan verbonden zit een ander, nog veel groter schandaal: het is onbekend waar het paardenvlees vandaan komt. Wie weet injecteerde zo’n vieze Oostblokker het dier allemaal enge ziektes of misschien had het paard aids omdat het uit Afrika kwam. Je weet het niet. Voedselvergiftiging is na kanker, diabetes, hart en vaatziekten, beroertes, COPD, hartfalen, longinfecties, verkoudheidjes, HIV, dementie en alzheimer toch al gauw volksdood nummer 1 in Europa bij bejaarden zonder weerstand en met een terminale darmbacterie. Gezien die immense aantallen is het maar goed dat de NVWA er zo bovenop zit, ondanks dat onze vergrijsde samenleving wel een kleine doodsimpuls kan gebruiken.

Gestapo-instanties die de wet zo strikt naleven en ons behoeden voor allerhande onheil, zijn schaars maar broodnodig in een almaar ontsporende maatschappij. Zonder deze hoeders van het recht neigt onze samenleving naar anarchie. Gatver, anarchie, daar houdt Bertus niet van. Laten we de NVWA dus op onze blote knieën danken voor hun bijdrage aan een betere wereld. Eentje waar honger en ongelijkheid zegevieren, maar waar je in Europa in ieder geval geen ongewild paardenvlees in je lasagne terugvindt. Paardenvlees: met uw hulp maken we een eind aan dit maatschappijontwrichtende probleem. Loop mee in de tocht tegen Fout Vlees, aanstaande woensdag. Of brand een kaarsje voor je raam. Want deze wereld kan zoveel hongeriger.