Vanuit het ANS-kantoor (week 2)

Vanuit het ANS-kantoorIedere vrijdag becommentarieert een redactielid zijn of haar week in ‘Vanuit het ANS-kantoor’.

'Zijn we al halverwege?!'

Met lichte schrik in mijn stem vroeg ik dat afgelopen week aan mijn collega-hoofdredacteur. Het voelt alsof we pas net bezig zijn, en we hoeven nog maar vijf nummers uit te brengen - waarvan de eerste al komende week naar de drukker gaat. Op de angstige vraag volgde een gesprek dat samen te vatten is in 'hoe goed zijn we bezig?'. Best goed, zo concludeerden we. Ondanks de strakke deadlines hebben we weinig gestress, veel goede artikelen en weinig klachten van buitenaf. We hebben een goede balans tussen serieuzere en studentikoze inhoud gevonden, spraakmakende namen voor interviews weten te strikken en met mooi beeldmateriaal zag het blad er verzorgder uit dan ooit. Ook met de site is het nooit zo goed gegaan.

Althans, dat vinden wij.

Ondanks de feedback die we krijgen van medewerkers, oudANSers en de soms wat verzuurde hoge heren van de universiteit, weten we eigenlijk niet zo goed wat jij van ANS vindt.

Ja, jij ja. 'De lezer.'

Wat vind jij van de indeling van het blad en site, de rubrieken, de reportages, de interviewnamen? Zouden we scherper moeten schrijven? Of zijn we juist te zuur geworden? [slechte grap: 'Oh, ANS! Als je daar een komkommer in verpakt, verandert ie vanzelf in een augurk, zo zuur is dat linkse blaadje.'] Gaan bepaalde opmerkingen - zoals in het Laatste oordeel van afgelopen maand te ver - of is dat juist grappig en studentikoos?

Om in beeld te krijgen wat jij, 'de lezer', van ons vindt, willen we een lezerspanel in het leven roepen. Wat dat inhoudt? Natuurlijk kun je altijd feedback mailen naar de redactie. Daarnaast zullen we eens in de ongeveer twee maanden een avond houden waar kritieken, tips en ideeën zullen worden gespuid. Natuurlijk is er Schultenbräu in overvloed, en naast het kijkje achter de schermen kun je mee bepalen hoe ANS eruit gaat zien. Aanmeldingen kunnen worden gestuurd naar redactie@ans-online.nl met in het onderwerp 'lezerspanel'.

Voor nu, we horen graag van je en wordt vervolgd.

Timo Pisart