Word Vox-censor!

Het einde van Vox zoals we het nu kennen is nabij. Daarom stuurden wij enkele weken geleden al een open brief naar nrc.next, omdat onafhankelijke journalistiek aan een universiteit onmisbaar is. Dat deze brief weinig uitrichtte, bleek al uit de zwakke, nieuwe Vox-statuten. De voorbereidingen voor de doodssteek van een kritisch Vox zijn inmiddels in volle gang.

Vandaag dook op de website van de Radboud Universiteit een vacature op voor een Eindredacteur Mediaredactie. De universiteit lijkt veel waarde te hechten aan deze verkapte censor, gezien het maximumsalaris van bijna 4.000 euro per maand voor een baan van 0,8 fte. Aan de functie-eisen wordt echter bijna door elke masterstudent aan onze universiteit voldaan, dus de standaard hoeft schijnbaar niet hoog te zijn voor een dergelijke functie. Zelfs afgestudeerde hbo-scholieren kunnen ongeremde censuur uitvoeren, zo blijkt uit de advertentie.

Heb je interesse in een goedbetaalde baan en neem je graag een rode pen ter hand? Vraag extra informatie op bij Vox-hoofdredacteur Chris-Jan van der Heijden en Hoofd Communicatie Johan van de Woestijne. Eventuele sollicitaties kunnen worden gericht aan de Dienst P&O.