Geachte dames van Nederland,

Het is genoeg. Het is tijd om van ons af te bijten. Het feministische monster heeft haar hoogtepunt bereikt. Afgelopen dinsdag was het internationale vrouwendag. Mijn vriendin heeft die dag een heerlijk maaltje voor mij gekookt, waarna ik met vrienden voetbal ben gaan kijken. Op dierendag verwen ik namelijk ook niet ieder beest dat ik tegenkom. (Maandag heb ik overigens voor haar gekookt, maar dat geheel terzijde.) Internationale vrouwendag, een beetje onzinnig. Zoals een jaargenoot treffend opmerkte: ik ken weinig internationale vrouwen.

Emancipatie is een streven naar gelijke rechten. In onze constitutionele monarchie is de grondwet de belangrijkste regelgeving. Onze grondwet geeft duidelijk aan dat er geen onderscheid gemaakt dient te worden tussen rassen, geslachten en seksuele voorkeur. Opbokken dus, met dat voortdurende emancipatorische geneuzel. Jullie hebben je doel bereikt. Maak nu niet dezelfde fouten die wij mannen gedurende eeuwen hebben gedaan en laat onze positie even onaangedaan.

Laten we even het rijtje met de originele doelen van de vrouwenbeweging nagaan. Stemrecht? Hebben jullie. Recht op seksuele vrijheid? Hebben jullie? Gelijke behandeling? Hebben jullie. Enige twistpuntje is tot nog toe gelijke beloning. Ik betwijfel echter ten zeerste of dit voortkomt uit het seksistische denken van werkgevers, of dat vrouwen simpelweg minder assertief opereren en daardoor niet afdwingen wat ze, begrijp me niet verkeerd, wel degelijk verdienen. Waarom zijn er minder vrouwelijke leidinggevenden? Omdat mannen harder zijn. Helemaal geen goede eigenschap hoor, behalve voor iemand die zakelijke beslissingen moet maken. Voor de feministisch ingestelde types die al richting commentbox scrollen: ik bedoel hier overigens niet mee dat er geen vrouwen zijn die dit wel kunnen.

Nu ben ik echt een raskerel. Ik houd van voetbal en bier, haat huishoudelijke klussen en koester grote gedeelten van mijn natuurlijke lichaamsbeharing. Ik houd van vrouwen en hun gecompliceerde gedachtegangen. Ik heb weinig kwaliteiten, maar ik kan toevallig wel goed beslissingen nemen en een leidinggevende functie vervullen. Laat ons mannen nu alsjeblieft gewoon doen waar we goed in zijn en neem ons die leidinggevende functies niet af. Jullie weten: achter iedere sterke man staat een sterke vrouw. Die thuis overigens de baas is.

Met masculiene groet, Walbert