Lijstjestijd: Wat aten we

Het is december en dat betekent lijstjestijd. In de kerstvakantie presenteert ANS tot aan Oud en Nieuw iedere dag een lijstje waarin wordt teruggeblikt op 2014. Wat waren de leukste reacties? De leukste quotes? Welke interviews zijn het lezen waard? ANS duikt in het archief en rakelt het voor je op. Deze lijstjes kunnen er voor jou overigens anders uitzien, dus schroom niet te reageren met jouw rangorde. Het lijstje van vandaag: Berichten over wat we hebben gegeten.

5. Zonder te knoeien hamburgers eten Dat er veel nutteloos onderzoek wordt gedaan, wisten we al. Dit is er een van: Japanse wetenschappers onderzochten de optimale manier om een hamburger vast te houden zonder te knoeien.

4. Nieuwe Reftermaaltijden: smaakcorner en gezonde keuzes Vanaf november serveert de Refter nieuwe maaltijden. ANS schoof aan en bekeek als een van de eersten de nieuwe menukaart. De Refter introduceerde een 'gezonde keuze', een gerecht met maximaal 850 calorieën.

3. Kerstdiner in de Refter Ook dit jaar werd het Refter-kerstdiner getest door ons testpanel. Voor slechts €7,50 konden studenten een heus driegangenkerstmenu eten.

2. Broodje bal: de Loefbijter ANS testte, net als ieder jaar, verschillende eetacties tijdens de introductie. Door de hoge beoordeling van het jaar ervoor schoof ANS ook dit jaar aan bij studentenzeilvereniging De Loefbijter en kreeg daar culinaire hoogstandjes voorgeschoteld.

1. Droog brood voor studenen StufiRecht deelde in november voedselbonnen uit aan studenten van de RU en de HAN. Deze bonnen waren helaas niet in te leveren tegen een luxe lunch, maar tegen water, thee en droog brood. Hiermee probeerden zij de aandacht op negatieve effecten van het leenstelsel te vestigen.