Broodje Bal: Los Hombres Locos

In een wanhopige zoektocht naar vers vlees serveren studentenverenigingen allerlei goedkope gerechten aan eerstejaars studenten. Tijdens de introductie schuift ANS aan en ze prikt een vorkje mee. Deze keer: Onafhankelijk Herendispuut Los Hombres Locos

Vereniging Herendispuut Los Hombres Locos, onder andere bekend van de campusrondleiding op de LHL bierfiets, heeft eigenlijk weinig affiniteit met het Mexicaanse. Tijdens dispuutavonden wordt wel wat tequila genuttigd, maar daar blijft het ook bij. Vorig jaar hadden de Locos tijdens een van de introductiedagen het kokkerellen nog uitbesteed aan Bzzy Healthy Fastmeals, met enkele getormenteerde sjaarzen als gevolg. Daarom besloten de mannen dit jaar de pannen volledig in eigen handen te nemen en hun naam Mexicaanse naam eer aan te doen.

Locatie Voor café TweeKeerBellen staan drie lange picknicktafels opgesteld waar een groep hongerige introkinderen in het aangename zonnetje wacht op een paar uurtjes onbeperkt eten. Binnen in de TKB, waar de airco overuren maakt, wordt de eetwaar over de bar uitgestald. De groepen mogen vervolgens zelf langs het buffet lopen om hun eigen wrap klaar te maken. Nadat iedereen is voorzien van een goed gevuld bordje begint binnen een bierestafette die voor flink wat gezelligheid zorgt.

Smaak Ondanks dat vorig jaar de Latijns-Amerikaanse invloeden niet waren terug te vinden in het eten, was het dit jaar alsof het herendispuut enkele Mexicanen in de keuken had staan. Bij aankomst staan de bakjes tortillachips met guacamole al op tafel om de grootste honger te stillen. Daarna dient een onbeperkte hoeveelheid aan mild pittige wraps als goede bodem om de nacht door te halen. Gezegd kan worden dat bij de Locos zowel het bier als het Mexicaanse eten dit jaar goed was getapt.

Gezelligheid De gastvrije Locos zorgen voor een gerieflijke sfeer tijdens het eten. Verschillende malen wordt gevraagd of alles smaakt, worden de bakjes tortilla chips aangevuld en wordt enthousiast een praatje met de gasten gemaakt. Kortom: een gezellig groep vrienden met een prima maaltijdkeuze.

In deze rubriek gingen we ook al op bezoek bij Onafhankelijk Herendisipuut Equus Albus en studentenvakbond AKKU.

Eindoordeel 8,5