Broodje Bal: Karpe Noktem

In de hoop op nieuwe zieltjes proberen zichzelf respecterende verenigingen de nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien. Er zijn genoeg eetacties om uit te kiezen. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Een Saladebar valt op tussen de vele eetacties en dus schuift ANS aan bij studentenvereniging Karpe Noktem.

Door: Anne van Veen en Annemarie Verschragen

Vereniging: Dat ANS vanavond te gast is bij een alternatieve studentenvereniging is duidelijk. Een stuk of zes langharige mannen zitten hun laatste restjes konijnenvoer weg te werken, terwijl de rockmuziek uit de boxen schalt. Aangezien het eten al klaar op tafel staat, is de sfeer relaxed en gemoedelijk. Hoewel er regelmatig gevraagd wordt of het eten naar wens is, zijn de nachtplukkers in de eerste instantie een beetje schuw. Pas als de ANS zelf het initiatief neemt, begint een lid enthousiast te vertellen over de vereniging. De strekking van het verhaal: gezelligheid zonder verplichtingen.

Locatie: De grote zaal van Villa van Schaeck is gevuld met uitklaptafels, gammele bankjes en discolampen. Waar diezelfde avond nog een band zal optreden, staan nu enkele dansende leden naast bakken salade. De bruine kroeg uitstraling van de zaal is ook meteen de enige versiering. De eetactie is klein opgezet met vier lange tafels en het is er stilletjes. Naast ANS lopen enkel een tiental leden rond die net twee tafels weten te vullen. Introgangers zijn er niet te bekennen. De locatie zorgt voor een studentikoze intro-sfeer die niet weggelegd is voor luxepaarden, maar zeker gezellig is.

broodjebalKNSmaak:  Bakken salade, borden vlees en zakken chips staan op tafel als ANS plastic bordjes aangereikt krijgt. Eten met de vorkjes is een uitdaging, al bij de eerste wrap met tomaat, sla, komkommer en feta breekt het bestek doormidden. Een behulpzame organisator geeft aan dat de wrap beter met de handen gegeten kan worden. ANS volgt de tip met plezier op, maar weet op het vlees toch nog vier vorken te breken. Geen voorbode voor de kwaliteit van het eten: de verschillende soorten vlees, de  salade, wraps, pizza en stokbrood zijn gevarieerd en smaakvol. Timing is wel belangrijk, de stukken vlees kunnen zelf van borden gepakt worden en zijn snel afgekoeld. Voor vitaminezoekende introgangers is de saladebar minder gezond en uitgebreid dan verwacht, maar ANS verlaat voor vier euro met een goede bodem De Villa.

Gezelligheid: Als Queen overgaat in foute dubstep kijken wat leden zuur. De voorzitter legt uit dat verschillende smaken moeten worden geaccepteerd en aangevraagde nummers niet mogen worden onderbroken. Een lid gaat er bij liggen en wacht geduldig tot deze kwelling afgelopen is. Hoewel de weinige nachtplukkers in het begin wat moeite hebben outsiders erbij te betrekken, zit de gemoedelijke sfeer er toch goed in.

Eindoordeel: 6,5