Carnavalhaters kunnen terecht op Texel

Degene die volgende week carnaval wil ontvluchten, vindt op Texel een oase van rust. Op het waddeneiland is namelijk een carnavalsvrije zone uitgeroepen tijdens het katholieke feest.

Volgens de VVV op Texel trekt het carnavalsfeest steeds verder naar het noorden, ook de Hollanders zetten vaker hun feestneus op. Als het aan de directeur van VVV Wouter de Waal ligt, blijven deze dronken feestgangers op het vasteland: 'Op Texel worden geen bloemetjesgordijnen bezongen, hoofdstad Den Burg wordt niet omgedoopt tot Lamsgat of Wadlikkerveen en elk biertje dat op het eiland wordt getapt heeft ook op 15, 16 en 17 februari een prachtige schuimkraag.' Door de carnavalsvrije zone probeert het eiland een plek te zijn voor de Nederlanders die niets met boerenkielen of verpleegsterspakjes hebben en zich niet wagen op dunne latten in de Alpen.

Voor de liefhebbers van verkleden en jezelf ongegeneerd gedragen, biedt Nijmegen genoeg festiviteiten vanaf 13 tot en met 17 februari, wanneer de stad zich omdoopt tot Knotsenburg. Mocht je willen ontkomen aan het gehos, is een weekendje Texel een alternatief.