Cultuurtip maart

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks drie cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand maart!

1. Ragweek In de week van woensdag 7 t/m 15 maart wordt er weer geld ingezameld voor het goede doel tijdens de Ragweek. Cultuur op de Campus draagt hier graag haar steentje aan bij. Samen met Karpe Noktem, Dance Fever en CHECK presenteren we op donderdag 8 en vrijdag 9 maart het Ragfestival. Op donderdag zullen Mozes and the Firstborn en Traumahelikopter de Villa van Schaeck op haar grondvesten doen schudden. Tussen de acts door laten dansers van Dance Fever zien wat ze in huis hebben. Vrijdag gaat het Ragfestival verder met een dance-avond met de electro/indie dance van Erik Grit (I FEEL LUV) en Mikey (Billabong). Op 14 maart vertonen we de spannende thriller La Piel Que Habito van Spanje’s grootste regisseur Pedro Almodóvar. Om de zenuwen te bedwingen krijg je van ons gratis popcorn. Olé!

Datum: 8 en 9 maart (Ragfestival) 14 maart (La Piel Que Habito) Tijd: 21.00 (Ragfestival) 19.30 (La Piel Que Habito) Locatie: Villa van Schaeck (Ragfestival) CC3 (La Piel Que Habito) Entree: €3,- per dag, €5,- voor twee dagen (Ragfestival) €2,50 (La Piel Que Habito) Meer informatie: nijmegen.ragweek.nl

2. Wooden Saints Wooden Saints is begonnen als project van muzikanten Arjen de Bock en Viktor van Woudenberg, bekend van The Black Atlantic, GEM en Bettie Serveert. In 2009 namen ze iedere week een nummer op in een voormalige hooischuur. Daarbij maakten ze gebruik van een groot aantal muzikanten uit de crème de la crème van de Nederlandse popmuziek. Onder andere Pein Feith, Meindert Talma, Ella van der Woude (Houses) en Tessa Douwstra (Chef's Special) werkten mee aan de plaat I Know Why Your House Is On Fire. Uit het project is een tienkoppige liveband onstaan, die in Merleyn hun eigenzinnige rootsy pop ten gehore zullen brengen.

Datum: woensdag 21 maart Tijd: 21:45u Locatie: Merleyn Entree: € 8,00 Meer informatie: www.doornroosje.nl

3. Noord Nederlandse Dans - Cinematic Het hedendaagse dansgezelschap Noord Nederlandse Dans komt onder leiding van choreograaf Stephn Shropshire met de bijzondere voorstelling Cinematic. De dansers bevinden zich op een filmset en zijn daardoor voortdurend in beeld. Ze lijken te verlangen naar een andere wereld, een waarin zij de hoofdrol spelen. Het filmische karakter van Cinematic komt zowel in de muziek, de dans als het decor naar voren. Voor Shropshire is de relatie tussen muziek en dans altijd een bron van inspiratie omdat componisten van filmmuziek zijn als geen ander in staat een sfeer neer te zetten. De muziek beïnvloedt je manier van kijken en geeft een extra dimensie aan een verhaallijn.

Datum: 29 maart Tijd: 20.30 Locatie: Lux Entree: €19,50 Meer informatie: www.lux-nijmegen.nl