Student betaalt studieschuld contant

Worden hier in Nederland alsmaar nieuwe regels voor het aflossen van de studieschuld bedacht, een in 2009 afgestuurde Canadese student draait zijn hand er niet voor om. Alex Kenjee heeft in de tijd dat hij Rechten studeerde aan de universiteit van Toronto een schuld van 190.000 dollar opgebouwd. Nadat hij een deel had terugbetaald, bracht hij het resterende bedrag van 114.460 dollar in contanten naar de Scotiabank waar zijn lening liep.

De student zegt jaren te hebben moeten ploeteren om het bedrag, dat omgerekend op ruim 90.000 euro neerkomt, te kunnen aflossen. Het had echter nog wel wat voeten in aarde. Op de website van The Daily Finance vertelt Kenjee dat de directie van de Royal Bank hem weigerde het geld op te nemen. 'Ze zeiden dat ik moest betalen om het te laten transporteren in een gepantserde vrachtwagen.' Uiteindelijk heeft Kenjee de transportkosten weten te ontwijken, maar moest hij wel drie dagen wachten voordat hij de flappen op kon halen. Toen hij de dollars eenmaal in bezit had reageerde het personeel van de Scotiabank niet veel anders dan de Royal Bank, want toen hij zijn tas op de toonbank gooide wilde de manager het geld in eerste instantie niet accepteren.

Kenjee geeft toe dat het behoorlijk naïef was van hem. 'Ik heb me van te voren niet beseft wat voor gedoe ik zou veroorzaken door gewoon met cash geld te betalen.'