Nijmegen ook vertegenwoordigd in nieuw LSVb-bestuur

Al eerder meldden we dat de Nijmeegse student Thijs van Reekum de nieuwe voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg wordt. Nu is ook uitgelekt wie naar alle waarschijnlijkheid het bestuur van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) gaan vormen en daar zit ook een Nijmeegs tintje aan, zo blijkt uit informatie die ANS-Online in handen kreeg.

Karlijn Ligtenberg neemt namelijk de overstap van de Nijmeegse naar de landelijke vakbond. Ze is op dit moment vicevoorzitter bij AKKU en studeert Algemene Cultuurwetenschappen, maar zal volgend jaar keihard aksie gaan voeren bij de rode broekenkoepel. Een andere voorgedragen kandidaat, Simone de Bruijn, deed vorig jaar een master Conflictstudies aan de RU. Overigens is het nog niet helemaal zeker of Ligtenberg en De Bruijn in het bestuur komen, want vandaag wordt er tijdens een Algemene Vergadering gestemd over de lijst. De voorzittersrol is naar verluidt weggelegd voor Kai Heijneman.

Voordracht bestuur LSVb Kai Heijneman (voorzitter) Hogeschool Utrecht Youssef Oualhadj Universiteit Leiden Karlijn Ligtenberg Radboud Universiteit Nijmegen Simone de Bruijn Universiteit Utrecht en Radboud Universiteit Nijmegen Anne-Mien Regelink Christelijke Hogeschool Windesheim