Woonakkoord goed nieuws voor student

Het lijkt misschien een ver van je bed show, maar het zojuist gesloten woonakkoord door de kabinetspartijen en D66, ChristenUnie en SGP is ook goed voor studenten en met name woningcorporaties.

Er wordt namelijk afgezien van het bepalen van de huurhoogte op basis van de WOZ-waarde. Aangezien studentenwoningen een lage WOZ-waarde hebben zouden kamers hiermee spotgoedkoop worden. Nu is er niets tegen goedkope studentenkamers, maar woningcorporaties komen in de problemen bij de bouw en onderhoud van nieuwe woningen aangezien hun inkomsten hierdoor dalen. Veel studentenhuisvesters zagen al af van het bouwen van nieuwe studentenwoningen. Daardoor zou er nog meer druk komen te staan op het kameraanbod, dat toch al niet al te ruim is.

SSHN-directeur Max Derks is in eerste instantie dan ook positief: 'Vooral het loslaten van de koppeling met de WOZ-waarde is goed nieuws. Die was ook al nooit bedoeld om een woning te waarderen' Ook de BTW-verlaging komt goed uit voor de studenhuisvester. Er wordt binnenkort namelijk begonnen met het moderniseren van de gangen en keukens op Hoogeveldt. 'Daar ligt nu een plan voor dat we later verder gaan uitwerken, maar uiteindelijk zullen alle 88 gangen iets worden gemoderniseerd.'