RU behoort tot middenmoot Nederlandse universiteiten

De uitslag van de Nationale Studentenenquête (NSE) is bekend. In deze jaarlijkse enquête, waar studenten hun oordeel geven over de instelling waar zij studeren, scoorde de RU in de middenmoot. In de enquête werd voornamelijk gekeken naar de kwaliteit van het onderwijs in de ogen van studenten om zo aankomende eerstejaars te informeren over verschillende instellingen. Studielast, informatie vanuit de opleiding, toetsing, roosters en andere studiegerelateerde zaken werden beoordeeld voor alle hogere instellingen in Nederland.

Wat opvalt, is dat de RU hoge punten scoort als het gaat om internationalisering. Internationale studenten beoordelen de RU met 4 van de 5 punten wanneer het aankomt op de beheersing van de Engelse taal onder de medewerkers. Daarnaast blijkt de RU erg betrokken bij hulp bij integratie in de Nederlandse cultuur, op dit punt krijgt de universiteit een eindcijfer van 3,5 waar de meeste instellingen blijven steken rond de 3 punten.

Nijmeegse studenten blijken verder relatief ontevreden over de voorbereiding op hun uiteindelijke beroepsloopbaan. Hier scoorde de RU net zoals vorig jaar een puntentotaal van 3,2. Met dit totaal zijn alleen beide universiteiten in Amsterdam en Tilburg University onder de RU. Dit doet echter geen afbreuk aan de algemene sfeer op de Nijmeegse campus, die door de respondenten wordt beoordeeld met een mooie 4,2. Voor de volledige uitslag van de enquête, kijk op de site van de NSE.