Veoliafittie: oprichter 'Veolia weg uit Limburg' wel/niet voor de rechter?

Reizigers hebben schoon genoeg van de slechte verbinding tussen Roermond en Nijmegen door vervoerder Veolia. De Facebookpagina 'Veolia weg uit Limburg', die sinds vrijdag bestaat, heeft in enkele dagen al meer dan 1700 likes verzameld. Veolia zelf is er niet bepaald blij mee.

Jesper Fassotte (21), premasterstudent Politicologie, nam het initiatief voor de pagina. 'Ik reis zelf al drie jaar met Veolia en het is vaak zo druk dat er zelfs haltes worden overgeslagen. Daarnaast is de klantenservice onbereikbaar.' Vanochtend meldden onder andere de Telegraaf en 1Limburg dat Veolia de pagina niet kan waarderen en van plan is de oprichter van de Facebookpagina voor de rechter te slepen.

Uit een gesprek dat ANS voerde met de vervoersmaatschappij blijkt echter heel wat anders. 'Op zulke onzin ga ik niet eens in', aldus Suzan van Beek, woordvoerder van Veolia. 'Het woord rechter is door ons nooit gebruikt. We hebben middels een Facebookbericht de eigenaar vriendelijk verzocht de pagina te verwijderen.' Navraag van ANS leert echter dat het bericht helemaal niet zo vriendelijk was: het 'Webcare team' komt meteen met een dreiging op de proppen.

Van Beek erkent de drukte en noemt de overvolle treinen een 'gevolg van eigen succes'. 'Veolia heeft al veel geprobeerd, zoals het inzetten van bussen in Cuijk of het in gesprek gaan met de universiteit en de HAN. Doordat er een enkel spoor is, kunnen we weinig doen.' Andere klachten die op de pagina worden beschreven, zoals het lawaai van de treinen, zijn volgens van Beek persoonlijke ervaringen die men met de klantenservice kan delen. Wel gaat Veolia vanaf 27 oktober extra treinen inzetten op punten waar het druk is.

De online protesteerders zijn wellicht nog niet eens zo heel ver van hun doel af. Tot 3 november kunnen vervoersmaatschappijen zich namelijk inschrijven voor de OV-concessie van Limburg, waarin verschillende vervoerders mee kunnen dingen naar de vervoersrechten voor de komende vijftien jaar in de provincie.