Studieverenigingen TvA 5 dag zonder kantoor

De Facultaire Studentenraad en de besturen van Mundus, BOW, ismus en ESV moeten vanochtend raar hebben opgekeken toen ze hun kantoor aan de Thomas van Aquinostraat 5 wilden betreden. Op de deur hing een briefje waarop beheerder Ton van Bergen meedeelde dat de kantoren vandaag niet bereikbaar zijn voor de besturen. De reden: studievereniging ismus had het te bont gemaakt tijdens een filmavond.

'Ismus had me gemaild met de mededeling dat ze wat langer op hun kantoor zouden zijn vanwege een filmavond', zegt Van Bergen aan de telefoon. 'Dat is in principe prima, maar om half tien in de avond moeten ze echt weg zijn, dan wil de portier afsluiten. Om tien uur waren ze er nog aan het bier drinken en discussiƫren met elkaar.' De maat was daarmee vol voor Van Bergen, wel vaker houden studieverenigingen zich niet aan de regels. Hij besloot de deur op slot te gooien en heeft geen medelijden met de studieverenigingen die niet baldadig waren. 'De goeden moeten het altijd met de kwaden bezuren en als ze goed hebben gelezen weten ze dat ze er morgen weer in kunnen.'

Jochem van Heek, penningmeester van BOW, vindt de sluiting vrij opmerkelijk. 'Volgens mij valt het allemaal wel mee met de overlast.' Hij vindt het vooral vervelend voor de leden van BOW. 'Werken kon thuis wel, maar de leden konden niet meer langs ons kantoor komen in de pauze om een bak koffie te halen.' Boos is Van Heek niet op de hinderende politicologen, maar 'ik ga nog wel even langs ismus'.

Ismus weigert commentaar te geven op de kwestie.