ASN blijft voorlopig behouden

Goed nieuws voor de student met schrijfproblemen: het Academisch Schrijfcentrum (ASN) blijft voorlopig bestaan. Dat heeft het College van Bestuur zojuist meegedeeld in de Gemeenschappelijke Vergadering.

'Voor 2013 is er een regeling getroffen voor de financiering tussen de faculteiten en het centrale niveau. Volgend jaar wordt er overlegd over een regeling na 2013', aldus Collegevoorzitter Gerard Meijer.

Er was de laatste tijd veel commotie rond het ASN. Het centrum dreigde verloren te gaan, omdat er niet genoeg geld was. Na een ingezonden brief, een facebookactie en lovende woorden van docenten is er nu toch een regeling getroffen. 'Kon dat niet wat eerder?', vroeg Wouter Exterkate, lid van de Universitaire Studentenraad. 'Nee', antwoordde Rector Magnificus Bas Kortmann, want er was een 'verschil van inzicht' tussen de verschillende faculteiten. 'Dat moet overigens niet worden verondersteld als ruzie', voegde Kortmann daar aan toe.

Medewerkers van het ASN zijn opgelucht, maar ook benieuwd naar de toekomst. 'Nu faculteiten meebetalen, krijgen we misschien een nieuwe situatie en het is nog niet duidelijk wat die gaat zijn. Het hoeft echter geen slechte zaak te zijn', aldus Joy de Jong, coördinator van het ASN.