Eerste namen Stukafest 2013 bekend

Pluk je stinkende sokjes weer uit de wasmand, want Stukafest 2013 is in aantocht. Op woensdag 6 februari dienen twintig studentenkamers in de binnenstad van Nijmegen weer het podium voor muziek, theater en cabaret.

Hoewel het volledige programma 2 januari pas bekend wordt gemaakt, licht Esther van Kalken van Cultuur op de Campus vast een tipje van de sluier op. 'Het festival begint met de Stukahap in Trianon, waar Kris Berry samen met gitartist Paul Willemsen op zal treden.' Na het eten vangt het festival aan met de optredens in de verschillende studentenkamers in de Nijmeegse binnenstad.

'De optredens tijdens het festival zelf zullen worden verzorgd door onder andere cabaretier Katinka Polderman en Kids with Guns. Ook Clean Pete, een tweeling die Nederlandstalige en poëtische muziek maakt, is op Stukafest te vinden', aldus van Kalken. De avond wordt traditiegetrouw afgesloten met het Stukafeest in Doornroosje, waar Boomshakalak Soundsystem en de dj's van Guerilla Speakerz te vinden zijn.

Update 03/01/2013: Inmiddels zijn alle namen voor het festival bekend. Kijk hier voor een volledig overzicht.