USR: 'Onderzoek alternatief voor Blackboard'

De Universitaire Studentenraad (USR) wil dat het College van Bestuur (CvB) zich gaat oriƫnteren op een alternatief voor het aloude Blackboard. Dat schrijven de medezeggenschappers in een brief (.pdf) aan het CvB.

Met Blackboard zijn volgens de USR veel problemen. Zo is de veiligheid niet altijd gegarandeerd. Blackboard lijkt soms meer op Blekboard, om over de storingen nog maar te zwijgen. Bovendien noemt de USR Blackboard een systeem met 'hoge kosten' en laat de gebruiksvriendelijkheid voor menig student te wensen over.

In 2015 loopt het contract met Blackboard af. De medezeggenschappers hebben geen concreet alternatief, maar zijn wel voorstander van open-source. 'Deze software is vrij van licentiekosten en vrij aanpasbaar door de universiteit zelf. De studentenraad ondersteunt de ontwerpfilosofie van open-source software van harte en is ervan overtuigd dat de universiteit met medewerkers en studenten de kennis in huis heeft om een dergelijk project goed op te pakken', aldus de USR.

De meningen onder studenten over Blackboard zijn verdeeld, zo blijkt ook uit de brief. Dus zeg jij het maar: Blackboard zo laten of lozen?