De juni-ANS: over kroegen en de collegevoorzitter

Een zevenpuntzesenvijftig. Dat geven RU-studenten het kroegleven in Nijmegen, zo blijkt uit de kroegenquête in de juni-ANS. Favoriete kroeg? Met stip op 1 is dat café Samson in de Houtstraat. Losgaan doen we het liefst in De Drie Gezusters, op enige afstand gevolgd door de El Sombrero en de NDRGRND.

ANS vroeg 710 Radboudianen naar hun stapgedrag en daar dreven veel grappige feiten en verhalen naar boven. Wist je bijvoorbeeld dat de Stretto een absolute no-go-area is voor de Nijmeegse student? Het is namelijk een 'paupercafé met 13-jarigen die goedkoop hun tong uitlaten'. En wist je dat we het meest vozen in de Malle Babbe vanwege 'makkelijke sletten' of De Fuik omdat 'iedereen daar zo immens buis' is? Lees meer kroegfeiten en verhalen in de reportage over Nijmeegse nachtbrakers.

Verder doet Collegevoorzitter Gerard Meijer in de juni-ANS een boekje open over zijn visie op studenten en het onderwijs aan de RU. Hij vindt onder andere dat de RU best meer internationale studenten mag aantrekken. En waarom zou je studenten niet naar het buitenland laten uitwijken, als bepaalde kleine studies niet meer rendabel zijn in Nederland? 'We leven in Europa, waarom zou je zo'n studie in Nederland blijven aanbieden als je het ook in Hannover kunt studeren?', aldus Meijer. Ondanks die internationale uitspraken ziet Meijer voorlopig weinig heil in het aanbieden van MOOCs aan de RU en moeten we ons vooral niet blindstaren op internationale ranglijsten. Hoewel Meijer vindt dat de RU een betere reputatie heeft verdiend op basis van de prestaties, zijn ranglijsten dubieus. 'Als je op Harvard zit weet je van tevoren dat de universiteit op de eerste plaats gaat komen van welke ranglijst dan ook. Is de studie daar zoveel beter? Ik betwijfel het.' Lees hier het gehele interview met Meijer.

Verder in de juni-ANS: kijken we onder meer mee over de schouders van studentenprostituees, vertelt dj en festivalorganisator Brent Roozendaal over de band tussen festivals en drugs, testen we rollen vlees in De graadmeter, onderzoeken we de zin van zeuren, bezoeken we de heren van dispuut BALDR en, last but not least, kun je een REIS NAAR PARIJS winnen.

Lees hier de gehele ANS in pdf.