UMC St Radboud wordt Radboudumc

Morgen verandert de naam van het UMC St Radboud in Radboudumc. Met deze naamsverandering hoopt het universitair medisch centrum meer nadruk te leggen op ‘het Radboud-gedeelte’. Viola Peulen, persvoorlichter van het umc, laat weten dat het ziekenhuis meer eenheid met de RU wil uitdragen.

In een brief laat Melvin Samsom, voorzitter van de Raad van Bestuur, aan alle medewerkers weten dat de nieuwe naam en huisstijl aansluiten bij de nieuwe strategie: ‘to make a significant impact on healthcare’.

Het verdwijnen van ‘St’ heeft volgens Peulen niets te maken met het afschudden van katholieke veren, zoals eerder door sommigen werd gesuggereerd. Er is bewust gekozen om het huidige Radboud-wapen te blijven voeren, dit houdt de traditie en katholieke afkomst in ere. Het teken maakt geen vast onderdeel meer uit van het logo, wel komt het terug in bijna alle middelen. Om toch frisheid uit te stralen is het wapen in een nieuw jasje gestoken.

De kosten van dit grapje zijn nog onduidelijk. Het ziekenhuis kiest zoveel mogelijk voor natuurlijke vervangingsmomenten van onder andere servies, pennen en papier. Het logo zal dus langzaamaan zijn intrede maken bij het ziekenhuis, wat betekent dat de komende tijd beide namen naast elkaar zullen bestaan. De transformatie is naar verwachting pas op 1 januari 2015 voltooid, maar de nieuwe vlaggen wapperen nu al trots in de wind.