Nieuwe dienstregeling Breng

Aan al het goede komt een eind, zo ook aan de huidige dienstregeling van Breng voor dit jaar. Geen nood, het nieuwe busschema dat op 15 december ingaat is minstens zo verwarrend. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

De Heyendaalshuttle zal nu de hele ochtend vijftien keer per uur rijden, voorheen was dit tot half tien. Voor wie liever niet wordt doodgedrukt in een overvolle shuttle, zijn er andere mogelijkheden om van station naar universiteit te komen en andersom. Om de gebruikelijke commotie te zaaien zijn er echter wel enkele naamswijzigingen ingevoerd bij deze lijnen. De huidige lijn 13 Sint Maartenskliniek verandert in lijn 13 Oosterhout Dorp en deze lijn zal je niet verder brengen dan centraal. Wie naar Nijmegen-Oost wil zal dus moeten overstappen. Lijn 15 Centraal Station verandert in lijn 25 Centraal Station en tot slot komt er een nieuwe lijn van de universiteit naar het station bij, lijn 15 Lent Thermion.

Wordt de campus nu makkelijker bereikbaar? Per saldo wel, omdat de Heyendaalshuttle nu de gehele ochtend om de vier minuten rijdt. De rest van de dag zal er echter niets veranderen: het aantal bussen per uur blijft dan gelijk. Eén troost: in de ochtend zul je minder vaak hijgerige HAN-studenten in je nek hebben. Lijn 300 Nijmegen Heyendaal rijdt dan geen volledig rondje meer, halte UMC Sint Radboud en de HAN worden op dit dagdeel overgeslagen.

Mocht je er nog steeds niets van begrijpen, kan je dit superduidelijke filmpje van Breng bekijken. http://www.youtube.com/watch?v=Rs8FRQBWltw