SSHN-complexen deze zomer opgeleverd

In de zomer van 2014 kunnen naar verwachting twee nieuwe SSHN-complexen in gebruik worden genomen. Het gaat om de complexen Talia en Leeuwenstein. Dat meldt de Nijmeegse studentenhuisvester op haar website.

Stationscomplex Talia, gevestigd boven het nieuwe Doornroosje, bestaat uit 347 studentenwoningen. De woningen bestaan uit luxe vierpersoons appartementen, voorzien van een ruime woonkamer en een balkon. Over een tijdje kunnen studenten in groepen van vier reageren op de appartementen. Het is dus nog even geduld hebben voor je met drie vrienden op het balkon kunt genieten van het uitzicht.

Het andere gebouw, Leeuwenstein, ligt in de wijk Wolfskuil. In het voormalige woonzorgcentrum komen 150 studentenkamers. Bij de ingebruikname zal de helft van de kamers worden verhuurd aan eerstejaars studenten, de andere helft is gereserveerd voor ouderejaars. Hierna kunnen alleen nog eerstejaars naar Leeuwenstein verhuizen, bij hen wordt rekening gehouden met reisurgentie. Ook voor dit complex is reageren nu nog niet mogelijk.

Voor de bewoners van Galgenveld had de SSHN een andere verrassing in petto. De studenten kregen een mailtje met de mededeling dat ze hun fietsenkelders moeten gaan missen. In de donkere kelders wordt namelijk een aantal nieuwe kamers gerealiseerd.