RU scoort bovengemiddeld in Nationale Studentenenquête

De uitslag van de Nationale Studentenenquête (NSE) is bekend. In deze enquête geven studenten jaarlijks hun oordeel over de instelling en opleiding waaraan zij studeren. Op 68 van de 75 aspecten scoort de Radboud Universiteit beter dan andere onderwijsinstellingen.

De Radboud Universiteit scoort bovengemiddeld goed op het gebied van sportvoorzieningen. Deze worden beoordeeld met 4,5 van de 5 punten. Ook qua bereikbaarheid behaalt de Radboud Universiteit een mooie score van 4,4. De geschiktheid van onderwijsruimten en de bibliotheken krijgen beide bijna 4 punten. Over het studeren met een functiebeperking zijn RU-studenten iets minder tevreden. De onderwijsaanpassingen en opvang van de universiteit voor deze studenten worden slechts beoordeeld met 3,1 punten. De informatie en voorlichting over studeren met een handicap worden beoordeeld met 2,9 punten.

Dit jaar vulden 6261 RU-studenten de enquête in tegenover 6407 in 2013, een daling van 2,5 procent. Landelijk daalde het aantal deelnemers van de enquête van 40,2 naar 30,4 procent. De volledige uitslag is te vinden op de site van de NSE.