Ragweek: Docenten zijn studenten nog steeds de baas

Een week lang goedkoop bier drinken, karaoke zingen tot je geen stem meer over hebt en de volgende ochtend ontbijt op bed laten bezorgen. Deze week zijn deze activiteiten filantropisch te noemen: de vijfde Nijmeegse Ragweek is van start gegaan. ANS doet verslag van de week. Dit keer: voetballen met docenten.

Afgelopen vrijdagmiddag organiseerde de Juridische Faculteitsvereniging (JFV) in het kader van de Ragweek een voetbalwedstrijd tussen studenten en docenten van de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Geïnteresseerden konden al de hele week voor het schamele bedrag van twee euro de uitslag voorspellen en daarmee prijzen winnen.

Op het moment dat de wedstrijd start staat er acht man langs de zijlijn, inclusief het vrouwelijke deel van het JFV-bestuur en wissels van beide teams. Dit mag echter de pret niet drukken en op het veld wordt zeer fanatiek gevoetbald. Het docententeam is verrassend frivool en staat onder streng, doch rechtvaardig leiderschap van Prof. mr. Bartels die vanuit het goal commando’s over het veld schreeuwt. Hier wordt zo nu en dan naar geluisterd en met resultaat: voor de rust staat het 1-0. De studenten trachten, onder luid commentaar van hun keeper, de eer nog te redden. De moeite is tevergeefs, het is en blijft 1-0.

Tim Smit (vijfdejaars rechtenstudent) merkt dan ook na de wedstrijd op dat het ‘kut’ ging. Als sterspeler aan de kant van het verliezende team wordt zonder aarzeling Otto Hulst (voorzitter JFV) genoemd. De docenten vatten de wedstrijd samen als een ‘afstraffing’ en slaan elkaar joviaal op de schouders. Hun sterspeler is dr. van den Broek, die tevens ook de enige treffer heeft gemaakt. Prof. mr. Bartels is wat kritischer. ‘We hadden met 0-7 moeten winnen’.

De opbrengst van het toernooi voor de Ragweek is nog niet bekend, maar wordt op meer dan 250 euro geschat. Best aardig voor een uurtje voetbal. Helaas werden er geen prijzen uitgedeeld, aangezien niemand had gewed op winst voor de docenten.