Meer videocolleges en minder pauze op de RU

Volgend jaar zal het aantal videocolleges toenemen. Daarnaast zullen vanaf 2013/2014 colleges worden ingepland in de pauze tussen 12.30 en 13.45. Dit heeft het College van Bestuur (CvB) in een brief bekend gemaakt aan de Universitaire Studentenraad (USR) en de Ondernemingsraad (OR).

Er bleek binnen de Faculteiten der Managementwetenschappen, Sociale Wetenschappen en Rechtsgeleerdheid te veel vraag naar de drie grootste collegezalen van de campus. Daardoor zag het CvB zich genoodzaakt om bij drie hoorcolleges, twee van Sociale Wetenschappen en een van Rechtsgeleerdheid, een tijdelijke 'videodoorkoppeling' toe te passen. Daarnaast zal over twee jaar tussen 8.30 uur en 18.00 uur worden gewerkt met vijf in plaats van vier tijdsloten, wat betekent dat colleges in de pauze geen uitzondering meer zullen zijn op de desbetreffende faculteiten.

Het beleid van het CvB staat haaks op een eerdere uitspraak van Kortmann tijdens de Gezamenlijke Vergadering van CvB, USR en OR in het begin van dit collegejaar. Toen beloofde de rector met de faculteiten te gaan praten om het aantal videocolleges te verminderen. Wel waarschuwde hij toen al dat dit moeilijk te realiseren zou zijn voor de voltooiing van het Grotiusgebouw in 2013. De komende tijd zijn we dus nog niet van de belabberde popcorncolleges af.