UB gaat open op feestdagen, USR verheugd

In een brief (.pdf) naar de Gemeenschappelijke Vergadering maakte het College van Bestuur (CvB) deze middag bekend extra open te zullen gaan op enkele feestdagen. Zo zal de UB op de dag voor kerstmis, van tien uur 's ochtends tot vijf uur 's avonds geopend zijn, net als op Bevrijdingsdag. Ook op paaszaterdag en tweede paasdag komt er een openstelling van de UB, waar deze tot nu toe altijd gesloten was.

Patrick Verleg, de voorzitter van de Universitaire Studentenraad (USR) reageert positief: 'Na de verruiming van de openingstijden in het najaar van 2010, is dit nog een stap in de goede richting. De USR is al lang met dit onderwerp bezig om studenten de gelegenheid te bieden ook op hun vrije dagen in de UB te kunnen laten studeren, dus dus we zien dit als een succes.' We hopen dat verruiming nog vaker op de agenda van het CvB komt te staan, dus we gaan door met onze lobby.'

Het eerste succesje van de USR dit jaar, laten we hopen dat deze verruiming uiteindelijk zal leiden tot een vierentwintiguursopenstelling van de UB.