Onvrede over kosten lustrumviering

Nijmegen zou niet in Nederland liggen als er niet werd geklaagd over de kosten van de lustrumviering in mei. De Ondernemingsraad (OR), het medezeggenschapsorgaan voor RU-medewerkers, begint amok te maken over Ilse de Lange, Racoon en consorten.

Peter van Griensven gaat het College van Bestuur komende maandag bij de Gemeenschappelijke Vergadering onder vuur nemen (.pdf, zie blz. 3) over de uitgaven voor het lustrum. De vice-voorzitter van de OR eist meer duidelijkheid en transparantie en wil weten waarom er driekwart miljoen besteed wordt aan de viering 'in een tijd dat de universiteit bezuinigt op de indirecte kosten'.

Van Griensven wil daarnaast weten waarom het CvB heeft besloten de 2,5 ton die bestemd was voor de kerstpakketten in de lustrumviering te stoppen, en vooral waarom de medezeggenschap hierover niet was ingelicht. Bezuinigingen zijn natuurlijk prima, maar van de kerstpakketten van medewerkers blijf je af. Al helemaal als zij ook nog eens entree moeten betalen voor het festival. Van Griensven vraagt zich namelijk ook nog af 'waarom is gekozen voor een muziekfestival met grote en daardoor waarschijnlijk dure acts waarvoor een entreebedrag moet worden betaald, in plaats van de bij eerdere diesvieringen beproefde methode van vrij toegankelijke podia'.

Hoe kan het CvB haar medewerkers tegemoet komen? We vroegen het Van Griensven, maar hierop wil hij nog niet ingaan voordat het onderwerp is besproken in de GV van maandag.