HOERA! Refterprak naar 4,50 euro

Vanaf 1 mei wordt het basismenu in de Refter goedkoper. Studenten krijgen vanaf die datum een korting van 10 procent, waardoor de portie lauwwarme aardappeltjes en shoarmareepjes nog maar 4,50 euro kost. Dat is zojuist bekend gemaakt in de Gezamenlijke Vergadering tussen de Ondernemingsraad, het College van Bestuur (CvB) en de Universitaire Studentenraad (USR).

De korting is het gevolg van het USR-rapport over de restauratieve voorzieningen op de campus. Daaruit bleek dat de grove bezuinigingen hadden gezorgd voor een drastische daling in het aantal verkochte Refterhappen. Nadat naar aanleiding van de WE CANTEEN proefweek het eten al op smaak werd gebracht, is het nu dus ook nog eens goedkoper. Wel gaat het slechts om een proefperiode: aan het eind van het kalenderjaar wordt de actie geƫvalueerd en worden de reacties gepeild, daarna zal pas blijken of er een vervolg komt.

Lang niet alle wensen van de USR worden overigens ingewilligd. De studentenraad had aanbevolen de prijs naar 4 euro te brengen, maar dat is volgens Vicevoorzitter van het CvB 'ver beneden de kostprijs'. Ook blijft de Refter op vrijdagmiddag, zeer tegen de wens van de USR in, gesloten.