Islamitische Universiteit veiliggesteld

Vandaag niets dan lof voor Onderwijsminister Jet Bussemaker. Ze heeft namelijk een universiteit gered uit de grijpgrage handjes van Geert Wilders en consorten.

De PVV'ers stelden in Kamervragen de eis om de accreditaties van de Islamitische Universiteit Rotterdam (IUR) in te trekken. Dit omdat volgens de notoire anti-islamieten 'de opvattingen die worden uitgedragen door de rector, de docenten en de universiteit als geheel in strijd zijn met Westerse normen en waarden (...) en dat die niet aan de basis mogen liggen van geaccrediteerde Nederlandse onderwijsinstellingen.'

Bussemaker vindt het niet bepaald nodig om het bestaansrecht van een universiteit in te trekken vanwege uitlatingen die de rector meer dan 10 jaar geleden heeft gedaan. De mening van de PVV, die inhoudt dat geestelijk verzorgers door de IUR worden opgeleid in een geest van segregatie en haat tegen Westerse waarden, wordt duidelijk niet gedeeld. Uit het rapport van de laatst gedane visitatie bleek namelijk vooral dat de opleiding tot geestelijk verzorger aan de IUR uitdrukkelijk uit is op een nauwe samenwerking met het Nederlandse hoger onderwijs.