Proefperiode verruiming openingstijden UB van start

De UB is gestart met de proefperiode om haar openingstijden te verruimen tijdens tentamenweken. Studenten kunnen vanaf afgelopen maandag iedere maandag tot en met donderdag tot middernacht in de centrale bibliotheek vertoeven.

Al jaren wordt door studenten om ruimere openingstijden gevraagd, nu eindelijk aan deze wens tegemoet is gekomen kan de hardwerkende student ook na 22.00 uur met de neus de boeken in. Na twee dagen met verruimde openingstijden zijn de eerste bezoekersaantallen bekend: maandag om 23.00 uur zaten er 67 bezoekers, op dinsdag rond 23.00 uur waren dit er 74. Volgens Rufi Verstraaten, afdelingshoofd gebruikersdiensten, is het te vroeg om op basis van deze cijfers conclusies te trekken: 'We spreken geen verwachtingen uit, bovendien heeft zo'n verandering tijd nodig.' Ondanks de ruimere openingstijden verlieten veel UB-bezoekers de zaal gisteren rond 22.00 uur. 'Nog niet iedereen is op de hoogte van de nieuwe tijden, mede daarom wordt er door de UB aandacht besteed aan promotie via sociale media.'

De komende tentamenperiode, die nog tot 11 juli duurt, moet uitwijzen of studenten de UB ook na 22.00 uur weten te vinden.