Vicevoorzitter CvB vertrekt

Vicevoorzitter van het College van Bestuur (CvB) Anton Franken stopt per 1 september 2013 met zijn functie aan de RU. Hij zal vanaf die datum aan de slag gaan als vicevoorzitter van het CvB van de Hogeschool Utrecht, met een portfolio dat vergelijkbaar is met dat wat hij aan de RU beheert. De aankondiging van zijn vertrekt komt erg plotseling.

Om nog voor 1 september een vervanger voor Franken te hebben, moet er snel worden gehandeld. Martijn Gerritsen, woordvoerder van de universiteit: 'Er zal eerst een benoemingscommissie moeten worden samengesteld, zij moeten een profiel schetsen en daarna zal een vacature worden uitgeschreven.' Hij is dan ook niet zeker of er voor 1 september al een opvolger voor Franken zal zijn gevonden.

Patrick Verleg, voorzitter van de Universitaire Studentenraad, heeft zijn twijfels bij het wisselmoment. 'Momenteel zit de RU middenin een ICT-reorganisatie en er is een reorganisatie in het clusters Facilitair en Ondersteuning op komst. Dit lijkt me geen handige post om een tijdje onbeheerd te laten. Al weet ik niet of zich ooit een ideale gelegenheid zal voordoen.'

Frankens opvolger krijgt een lastig takenpakket in zijn schoot geschoven. De laatste tijd is er aardig wat tumult rondom ICT, er moest worden bezuinigd bij het facilitair bedrijf en ook de introductie van PĂ©age liep niet op rolletjes. Deze problemen zouden overigens niets te maken hebben met het vertrek van de huidige vicevoorzitter, die al deze voorzieningen beheert. 'Anton Franken kreeg deze nieuwe uitdaging bij de Hogeschool Utrecht aangeboden en dat is de reden van zijn vertrek. Hij had ook nog een tijd hier kunnen blijven', aldus Gerritsen.