Een stap dichter bij weblectures

Met het opnemen van hoorcolleges is de Bètafaculteit al een tijdje bezig, maar de zogeheten weblectures zijn door de RU nog niet universiteitsbreed ingevoerd. Het College van Bestuur (CvB) had hier tot op heden verschillende argumenten voor, maar geld speelde de grootste rol.

In een interview in de juni-ANS gaf Collegevoorzitter Gerard Meijer al aan dat de RU weblectures op grote schaal wil inzetten en dat bevestigt een brief van het CvB vandaag. Ze vertelt erin dat het wenselijk is om over de gehele universiteit in grotere collegezalen faciliteiten te plaatsen voor het opnemen van colleges. De voorbereidingen hiervoor zijn al getroffen.

De opnames zullen gepaard gaan met een vernieuwd informatiesysteem voor studenten. Het huidige Blackboard heeft niet de capaciteit om online colleges uit te zenden met goede kwaliteit. Om deze reden wordt er momenteel gezocht naar een systeem met meer functies dat tevens op grotere schaal meer kwaliteit kan leveren. Het CvB verwacht dat het opnemen van weblectures kan starten in oktober.