Gerard Meijer scoort in ranking

Net zoals voorafgaande jaren presenteert online nieuwsbrenger voor de kennissector ScienceGuide ook in 2013 de ScienceGuide Top 10 met daarin de meest invloedrijke en inspirerende mensen in de kennissector. Aardig wat (oud-)bekenden passeren de revue. RU's eigen Collegevoorzitter Gerard Meijer deelt bijvoorbeeld de zesde plaats met zijn collega Martin Paul van de Maastricht University. Zij worden geprezen voor het brengen van Duitse ‘Beharrlichkeit’ in het Nederlands onderwijs. Niet enkel Meijers vorige baantje bij het Max Planck-instituut, maar ook het uitdelen van een eredoctoraat aan Angela Merkel droeg bij aan zijn plaats in de ranking.

Op de vierde plaats vinden we de onder studenten weinig populaire Jet Bussemaker. Ook de door ScienceGuide geraadpleegde adviseurs waren niet allemaal fan van de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij werd onder andere omschreven als 'een beetje kattig', een uitspraak die door deze foto wordt ondersteund. Haar weg tot invloed op het kennisbeleid is vrij duidelijk, maar voor het doordrukken van het door haar geambieerde leenstelsel, zal zij nog wat zieltjes moeten winnen.

Verder bokste ook oud-burgemeester van Nijmegen en huidig voorzitter van de Vereniging voor Hogescholen Thom de Graaf het samen met vier van zijn collega-Eerste Kamer-leden tot in de top 10, evenals de eerder dit jaar door ANS bezochte breinen achter de kweekburger. De volledige lijst vind je hier.